Ladning af patroner

Lad

dine

egne

patroner

 

Lad selv din ammunition


En lille del af de danske sportsskytter, lader selv deres sports ammunition.


Hvorfor lade din egen ammunition?

Der er 2 forhold der lokker sportsskytten, 1) Kan jeg få billigere ammunition? og 2) kan jeg få mere præcis ammunition? Til punkt 1 er svaret, at det  ikke bliver billigere  for den alm. skytte. Til punkt 2 er svaret, at den dygtige hjemmelader af ammunition kan lave helt specifik ammunition efter egne ønsker og med omhu og viden bliver hjemmeladet ammunition mere præcist.Før du kan komme i gang med ladning af egen ammunition, er der et par forhold du skal have på plads først:


Kursus:

Du skal godkendes som hjemmelader af politiet og basis herfor er fuldført kursus i ladning af egen ammunition.

Der afholdes kursus flere steder over året og det kræver 1 dag af din tid og et kursusgebyr.

Kurset giver skytten en god indsigt i opbygningen af ammunition og hvordan du selv kan lade din ammunition og hvad der kræves af udstyr, lokalekrav og komponenter.


Udstyr:

For at lade sin egen ammunition, skal skytten enten have adgang til ladeudstyr, typisk ved indkøb af  eget udstyr.


I praksis skal  der regnes med 3-5 tkr og opefter for at komme igang som hjemmelader af egen ammunition.

Og ønskes mere fleksibilitet eller kalibre, så let dobbelt op.


For den alm. sportsskytte er det ikke en besparelse at lade sin egen ammunition, og slet ikke hvis man tager sin tid med. Men forståelse for ammunition bliver væsentlig større over tid.


Ladespecifikationer :

Køb, download eller køb adgang til online ladespecifikationer og brug helst mere end en ladespecifikation for samme fastsættelse af ønsket ladning, så du er sikker på resultatet. Undgå egne opskrifter, det er farligt.


Krudttrykket  er eksponentielt med ladningen og rumfang. Det betyder at selv små overladninger kan give fatale resultater, så dobbelttjek altid din opsætning og dobbelttjek korrekt mængde røgsvagt krudt, sættedybde af projektil og alle øvrige parametre.


Men pas på og følg tabellerne. Bløde ladninger under minimumsladning i tabellerne er også farlige, ikke kun hårde ladninger og aldrig over maksimum. Ønskes blødere ladning, så tag minimumsladningen i tabellen og nogle siger at op til 10% under er med begrænset risiko, men pas på og er du i tvivl, så undgå bløde ladninger. Mere om bløde ladninger.


Komponenter:

Med godkendt ladelicens og indkøbt ladeudstyr, så mangler du kun selve komponenterne til din hjemmeladning.


Røgsvagt krudt

Projektiler

Fænghætte

Messing hylster

Manualer til ladespecifikationer (fx. Vihtavuori)


Før du går på indkøb, så skal du lave en indkøbsseddel.


Det er langt fra alle producenter af røgsvagts krudt der er tilgængeligt i Danmark.

Se kilder til dit røgsvage krudt i Danmark. Vælg mulige projektiler og vælg dine ladninger herfra. Fænghætter fås  i flere mærker og for at undgå forskelle i resultat, så kør med samme fænghætte mærke.


Se også mere på Knud P's hjemmeside om genladning, LINK


---oo0oo---